Az alma kalciumot, magnéziumot, nátriumot, káliumot, foszfort, vasat és nyomelemeket tartalmaz. Ezek mellett A-vitamint, B-vitaminokat, és C-vitamint is, ami a héjban található meg a legnagyobb mennyiségben. A B-vitaminok nagyon jó hatással vannak az emésztésre, mivel elősegítik a táplálék felszívódását.
Az ananász tartalmaz B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5, B6, B9 (folsav) vitaminokat és C-vitamint nagy mennyiségben. Emellett kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot és cinket. Ha ezeket rendesen fogyasztjuk, nagy valószínűsággel nem kell gyógyszerek után néznünk.
Zöldségfélék: kel-. vörös-, fehérkáposzta, karfiol, paradicsom, zeller, répa, savanyúkáposzta, gesztenye
Saláta: madársaláta, endivia, cékla
Gomba: champignon, szarvasgomba
Friss zöldségért, gyümölcsért látogasson el a piacra!