Ludas lehet továbbá a „K” betűs zöldségek nagy része, kivéve természetesen a krumplit. Ebben az esetben, ha van lehetőségünk, akkor pürésítsük az ételt, pl. karalábé-krémlevest válasszunk a hagyományos karalábé leves helyett.
Az arra érzékenyeknél a nagy illóolaj-tartalmú hagymafélék állnak puffadás a háttérében. Ez utóbbin könnyű segíteni, főzés közben ne fedjük le az élelmiszert, így az illóolaj szó szerint elillan.
Hölgyeknél a várandósság és a ciklus előtti időszak fokozza a puffadásra való hajalmot.
Nem utolsó sorban a szénsavas italok is okozhatnak tüneteket.
A fűszernövények közül a fahéj, a menta, az édeskömény, a szegfűszeg lehet a segítségünkre, teát ajánlott belőlük főzni. A bazsalikom, oregánó, kapor, rozmaring, babérlevél, római kömény, koriander csökkenti a puffadást.
Segítség a rendszeres testmozgás és a megfelelő folyadékfogyasztás is.
Piactér Patika - A gyógyszerellátó gyógyszertár
Berodual N Inhalációs aerosol